fridadetarjag

Det här med att vara sjuk

Kategori: Allmänt

Jag som hade börjat träna så bra. Hade gjort ett litet program som skulle ta mig till toppen (?). Eh.ok. Ta mig ifrån förfallet. Liksom. Nytt friskiskort, första långpasset sedan, typ i somras och första riktiga mjölksyrestyrkepasset sedan mycket länge. 
 
Men då. Smack, boom. Såklart kommer den som ett brev på posten. Den täppta näsan. Och så får jag lov att vila. En hel helg som var vigd till träning och inget annat får istället spenderas framför datorn. Jag börjar bli lite rastlös vad gäller datorn nu. Har sett det mesta på SVTplay. Att vinterstudion kommit igång ordentligt kändes inte heller så kul, eftersom man efteråt inte själv fick gå ut och kötta. Nej, hur inspirerad jag än var fick jag ligga kvar i sängen. 
 
Jaja. Jag hoppas att jag är på bättringsvägen och kan styrka lite grann imorgon i alla fall. Men den där elitidrottaren Frida. Hallåååå! Var är duu?? Time to wake up!
 
Annars ser jag fram emot en 2 timmar och 35 minuters resa ut till Värmdö och en skola med en bra skolgård. Allt känns lite osäkert, men om inte annat kommer jag komma hem till Fagerängsvägen ikväll i alla fall. Det kanske är nice. 
 
Bjussar på en ordinary ego-pic. 
 
 
 
 
Sa jag att jag var sjuk? 
 
 

Earrings

Kategori: Allmänt

När jag och mitt band kom tvåa i SM för gatumusikanter vann vi 3000 kronor. Vi sa innan att vi skulle ta hål i öronen om vi vann. Nu vann vi inte, men vi ville fira upp våra pengar ändå. Vi gick till en frisör på Söder och bad om att få bli piercade. Och frisören var inte den som var den. Sen den dagen bär jag för alltid med mig ett minne av mitt älskade band. Nu går jag runt med ett par svarta "ploppar" hela dagarna, men när jag var i Falun slog jag till och köpte ett par som hänger sådär snyggt. Dom ska jag börja använda lite mer! 
 
 

Falun

Kategori: Allmänt

Det här med collage över de platser jag varit på verkar vara en favorit. Därför fortsätter jag med det nu då!
 
Jag är i alla fall hemkommern efter en så sjukt inspirerande och bra helg. Och jag är helt mållös. Jag och Sofia har gått på museum, gått lös på Myrorna, bott i en fängelsecell, käkat en massa gott, gått en himla massa, tittat på koppargruvan, fikat på kondis, garvat och framförallt varit så sjukt nöjda med oss själva. Nöjda över att vi begav oss iväg på det här. Det mesta har låtit såhär:
 
"Asså, kolla!"
"Fy fan vad fint!
"Men guud, så jävla bra!"
"Jag tar den här, jag avlider så snyggt"
"Jag är så jäkla nöjd"
"Jag med!. Alltså Falun"
 
Typ så har vi gått runt i en hel helg. Jag har handlat en målarbok med dalamåleri och en lusekofta. Och fyra, gröna glastallrikar för 40 kr. Och ett fint band med dalamönster, och ett vykort med fint mönster... 
 
Ja. Du hör.
 
Och så var det det här collaget dårå. Tyvärr var vädret inte jättefint för fotografering, men vi var så himla nöjda med att det regnade. Det gav liksom mer förståelse för de som arbetade i gruvan förr. Hur jävla jävligt det var. Dessutom blev det tusen gånger mysigare att komma in på kondis för en varm kopp te. 
 
 

Lussefredag

Kategori: Allmänt

Just nu är jag så jäkla nöjd!
 
Jag var lite trögstartad men tack vare en svinmysig sopplunch på nation tillsammans med min kompis Linn fylldes jag så full av energi och värme att jag orkade ringa jobbiga samtal som släppte bokstavliga stenar från min kropp. Dessutom köpte jag mig fyra paket saffran och lånade en bok på vägen hem. Så innan jag stack iväg till friskis satte jag igång och baka. Jag rullade och rullade och knådade och knådade och skjuts in i ugnen. Och ut kom cirka 30 stycken lussebullar. 
 
Gissa nöjdheten när jag efter intensivpasset kliver in genom dörren och en doft av saffran och smör fullkoligt sköljer över en.
 
Just nu är jag så jäkla nöjd!
 
 
Plus att jag bjuder på en gammeldags bild från förra helgen. Spexigt värre.

Nu ska jag iväg och spexa

Kategori: Allmänt

Eller. Alltså. Jag fick en spelning igen. Så jävla eftertraktad. Men jag börjar bli trött på det här med dragspel nu. Vi får helt enkelt se hur det blir. Jag ligger i alla fall i matkoma i soffan och pallar INTE gå upp härifrån. Antar att jag verkligen borde. 
 
 

Pluggiplugg

Kategori: Allmänt

Jag inser att den här bloggen inte riktigt blir som jag vill. Jag skulle vilja vara en inspirerande hälsa- och träningsblogg. Samtidigt skulle jag då fixa en massa fina och nyttiga recept. En hel del bakning skulle förstås ingå. Plus att jag också är så sjukt intresserad av att bli en inredningsblogg, eftersom det är sådana jag mest av allt läser nu för tiden. Sen var det ju såklart det där med mode och kläder. Hade ju varit kul att haft pengar och tid och lust att klä sig snyggt också, för att sedan kunna visa upp här på bloggen. 
 
Men den här bloggen verkar inte vara något av det ovan nämnda. Nej. Det verkar vara en pluggblogg. För varje gång jag tar mig tid till att blogga, är just då när jag sitter och egentligen borde plugga, men inte orkar. Just ett sådant tillfälle är det just nu. Jag sitter och försöker leka smart forskare/ författare och skriver om utomhuspedagogikens och skolgårdens historia. Det går sådär. 
 
Dagen började med att jag sov alldeles för länge. Åt alldeles för mycket till frukost. Drack alldeles för mycket te och kaffe. Sen gick jag ut och sprang/ gick. Duschade alldeles för länge. Kollade alldeles för många bloggar. Och nu sitter jag här och skriver ett alldeles för långt blogginlägg. 
 
Tänkte bara återkoppla till föregående inlägg och berätta hur det har gått:
 
# Spexet gick bra, det var superkul och alla var jätteduktiga och glada och jag var nöjd.
 
# Svantes fest var trevlig och bra
 
# Skolgårdarna går sådär...
 
Inte ens en bild har jag att bjuda på. Bättring Frida!

Uppdate

Kategori: Allmänt

Hej hej. Det har visst gått ett tag sen sist. Typ det här har hänt:
 
# Barack Obama har blivit omvald till USA´s president
 
# Jag har blivit godkänd på förra kursen efter mycket om och men wohoo
 
# Jag har påbörjat min kriminella bana och åkt fast för plankning. Jag slapp dock blter på 1200 kronor för att vakterna tyckte jag var, citat: "lite rolig". 
 
# Jag har börjat på min C-uppsats som ska handla om skolgårdar, vilket tar upp det mesta av min vakna (och sovande?) tid. 
 
# Jag har varit och repat med spexgruppen på Uplands nation, där jag ska vara med och spela dragspel på på lördag. Jag har blivit ännu mer fachinerad över personer som är så sjukt engagerade i saker...
 
Lite senare kommer jag kunna berätta om:
 
# Hur spexrepet och premiären gick
 
# Hur det var på Svantes överrasknings60årsfest
 
# Hur det går med skolgårdarna
 
Typ så. Nu ska jag snart iväg. Jag är nämligen en flitigt anlitad dragspelerska, som ikväll har ett gig ute på Arlanda. 
 
 
Tja så länge!