fridadetarjag

Så var det slut. Året 2013

Kategori: Allmänt

En tid har passerat. Ett helt år har gått. Ett år jag alltid kommer minnas. Kanske ett av de mest händelserika i mitt liv. Hittills.
 
Ett nytt kapitel startades i alla fall. Jag har snott nån sorts lista från Sofias blogg. Får se om den hjälper mig att sammanfatta. Annars får jag väl försöka på annat sätt. I alla fall:

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? Japp! Många saker faktiskt. Mycket nytt det här året. 

Genomdrev du någon stor förändring? Japp! Flyttade tillbaka till Stockholm, flyttade tillslut in i "min" älskade etta på Östermalm, började återigen mitt sista år på GIH, började jobba på Alewalds. Hela våren var full av förändringar. Jag levde i en bubbla som jag älskade. Kanske the time of my life. 

 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej. Ingen nära i alla fall. 

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? Oj. Kan inget datum, men vinterutbildningen i Abisko och Björkliden kommer jag aldrig att glömma. Inte heller de fantastiska människor jag fick äran att umgås med 24/7 i två veckor. Och justja. Den 19/12 tog jag examen. Det glömer jag aldrig!

Dog någon som stod dig nära? Nej. 

Vilka länder besökte du? Sverige, USA

Bästa köpet? Mina Nike Air Force One, med tillhörande Knights-keps och Lakers-linne

 
 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Yes! Alla människor jag fått dela året med. Allt ifrån gamla och nya klasskamrater, Linn och Vickan, familj och släkt, Sofia och Sanna. Men gladast var jag nog när allt blev klart med lägenheten. Alltså, så jag lättare kunde umgås med människorna som gör mig glad. 

 
Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014? Kanske en ännu mer harmonisk tillvaro, med ännu fler vänner och människor omkring mig. Även om jag gillar ensamheten har jag kommit på att jag nog ändå mår bäst tillsammans med personer jag gillar. 

Vad önskar du att du gjort mer? Vågat ringa till mina vänner. Men också vågat säga nej när jag inte vill. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för vad andra ska tycka. 

Favoritprogram på TV? Alla Ernst-program! :) Jag ÄLSKAR Ernst Kirsteiger! Närmast nu ligger dock Fröken Frimans krig. Sista avsnittet ikväll. Jag ÄLSKAR det!

Bästa boken du läste i år? Läste typ ingen bok förutom kurslitteratur. Eller jo. Läste ut Bea Uusmas bok om Andrée-expeditionen på juldagen. Den var bra!

Största musikaliska upptäckten? Oj. Mindre dragspel än vanligt. Dock skaffade jag soptify premium under våren och nya YOLO-Frida började förälska sig mer i Hip Hop. Sen har jag lärt mig att det finns något som heter Deep House... ;) 

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Fick ett jobb på ren flax. Är glad att jag inte gav upp det, trots att det varit ångestladdat! Det har dock finansierat att jag har kunnat leva lite YOLO. Och det kommer även finansiera mina första månader av 2014. 

Vad var din största framgång på det privata planet? Att jag flyttade vilket ledde till att jag inte längre kvävdes och vågade leva lite. Tror även att jag tror mer på mig själv idag än vad jag gjorde för ett år sedan. 

Största misstaget? Att jag trots allt har varit hård mot mig själv. Jag ÄR bra och värd allt jag har och mycket därtill!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mycket gladare! Herregud, Uppsala gav mig perspektiv på vad glädje är alltså! 

Vad spenderade du mest pengar på? Resan till USA

Något du önskade dig och fick? Ja. Att jag fick bo ensam i en lägenhet!

Något du önskade dig och inte fick? Kanske en framtida far till mina barn. Vet dock inte om jag formellt önskade mig en sådan... Jag fick ingen i alla fall. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Var nånstans i North Carolina, käkade biff och skaldjur och cheescake. Solade och badade i en pool, blickade ut över ännu en parkeringsplats, körde Dolly och skrattade med Sanna. 

 
 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det skulle vara den där pappan till mina framtida barn då... 

Vad fick dig att må bra? GIH-folket. Naturen och träninen. 

Vem saknade du? Någon jag inte ännu har träffat.  

De bästa nya människorna du träffade? De i min friluftslivsgrupp. Alltså, många hade jag väl träffat innan, men jag är extra nöjd med att jag fått lära känna bl.a Mathilda och Anders!

 
Mest stolt över? Att jag utan en enda omtenta har klarat av hela lärarutbildningen och tog examen den 19:e december. Jag är fan grym!

Högsta önskan just nu? Att ännu mer i livet faller på plats. Att jag får bo kvar i lägenheten, blir mer snäll mot mig själv och att jag vågar göra vad jag vill utan att bry mig om vad andra ska tycka. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Våga ännu mer! Gå hela vägen för faan! YOLO är bara förnamnet! 

 
Sådär. Nu önskar jag dig och mig själv ett riktigt gott, friskt, roligt, spännande och harmoniskt 2014!