fridadetarjag

Året 2014

Kategori: Allmänt

Jag har inte bloggat på ett tag. Men året har ju gått ändå. Upp och ner. Tänkte att det kunde vara lite kul att göra nåon form av resumé. Jag gillar ju sånt. Kör samma som förra året. 
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Japp! Många saker faktiskt. Åkte själv till Afrika utan någon jag kände, började på två nya jobb. Tycker faktiskt att jag har kastat mig ut ganska så bra!
 
 

Genomdrev du någon stor förändring?  Jag själv genomdrev väl egentligen ingen föränding själv. Följde baa flowet. Hade ju ingen skola att gå till längre, så jag var tvungen att sysselsätta mig med annat. Det blev en resa och sen en massa jobb. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej. 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Kanske inget datum. Juldagen är ju årets bästa dag,  så även i år skulle jag säga. Så den 25:e december... 

Dog någon som stod dig nära? Nej. 

Vilka länder besökte du? Sverige, Etiopien, Kenya, Tanzania, Danmak, Tyskland, Österrike, Italien, Tjeckien. 

Bästa köpet? Resan till Afrikat. Eller... mina skidor kanske? 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina syskon. Att vi åkte till Italien i en bil hela familjen och att det gick så sjukt mycket bättre än jag trodde innan. Inte ens långtråkigt. Älskar mina syskon alltså! Nämast har jag faktiskt varit riktigt glad över de fina ord jag fått från elever och kollegor i samband med avtackning osv. Då var det liksom värt ALLT! 

Saknar du något från år 2014 som du vill ha år 2015? Tja... En sovkompis kanske... :) 

Vad önskar du att du gjort mer? Varit mer social med mina vänner, även om jag tycker att jag blivit bättre på det! 

Vad önskar du att du gjort mindre? Nojjat mig så jävla mycket för jobbet. Skitit i att stressa så förbannat och litat på min kapacitet! Jag ÄR ju bra, det visar 

Favoritprogram på TV? Har faktiskt inte kollat så mycket på TV. Kanske typ Astrid-dokumentären som visats nu i jul. Eller så mycket bättre med Carola! <3 

Bästa boken du läste i år? Har nog inte lyckats läsa en hel bok... Tyvärr... 

Största musikaliska upptäckten? Har faktiskt varit dålig på det i år också tyvärr. Var i Lund med Burke, då fick jag lite inspiation igen. Det var väl i och försig mest garv dygnet runt men även en del sång och gitarr. Var på en luciakonsert med Tony och Marielle Iivonen och blev så sjukt uppfylld! Det var nog det bästa jag hört i år fakstikst! Sibelius julvisa, herregud! Jag grinade!

Annars spelar jag ju mest samma låtar om och om igen. Dessa fem låtar har gått varma detta år:

You, Seynabo Sey

True Lover, Kim Cesarion

The Man, Aloe Blacc

Magic, Coldplay

Sjung Halleluja (och prisa Gud), Carola

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Att mina elever vile skriva en namninsamling för att jag skulle vara kvar. Jag ÄR en bra lärare, men har ändå så sjukt höga krav på mig själv. Vill så gärna göra ännu bättre för att jag vet att jag kan! Men måste lära mig att vara nöjd med det jag gör. Det är ju uppenbarligen alldeles tillräckligt! 

Vad var din största framgång på det privata planet? Att jag var tillräckligt YOLO för att åka till Afrika alldeles själv! 

Största misstaget? Tänkt för mycket på jobbet! 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare. Har aldrig förr haft riktiga panikångest-attacker, men de kom på nätterna nu under hösten. Hoppas den tiden är förbi!  

Vad spenderade du mest pengar på? Resan till Afrikat!

Något du önskade dig och fick? Att jag fick bo kvar i lägisen! 

Något du önskade dig och inte fick? Kanske en sovkompis? ;)  

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Tror att jag kollade på parkteater med Gädda, Freddan och Mathilda. Eller så var jag hemma i Huddinge. Vet faktiskt inte riktigt...

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En sovkompis! 

Vad fick dig att må bra? När jag kom igång med träningen efter min knäskada och kände mig stark igen. Kunde träna hårt sista dagarna av året uppe i Lövåsen. Det allra bästa sättet att leva på alltså! Annars mådde jag sjukt bra under påskhelgen på väskusten med några av de absolut bästa jag vet! 

 

Vem saknade du? Någon jag inte ännu har träffat.  

De bästa nya människorna du träffade? Några av mina elever. Både på Träggan och YBC. Såklart folket i rosa bussen: Julia, Fjällbacka-sjuksyrrorna, Yvette och Karin, Måns och de andra! Julia var faktiskt en sjukt bra tjej som jag hoppas kunna ta upp kontakten med igen! 

 Mest stolt över? Att jag åkte. Själv! 

Högsta önskan just nu? Att jag kommer trivas på jobbet! 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Tro på mig själv! Jag är fan bäst!