fridadetarjag

Helg igen

Kategori: Allmänt

Helgen står för dörren och jag har en hel del att fixa med. Känns det som i alla fall. På måndag morgon far jag nämligen iväg ut i Östersjön med två professorer och nio kursare för att bland annat ta reda mer om Fårös geomofologi. Ska bli kul faktiskta. I alla fall har jag varit och införskaffat en mössa som jag tänkte kunde vara bra. Tänkte att jag skulle bli lite sådär cool. Men nu när jag fotade mig själv inser jag att jag ser ut som en smurf. Kul. Och coolt framför allt! Nu äter jag lite naturgodis såhär på morgonkvisten och ska alldeles snart ge mig ut på stan för att försöka hitta nåt lite kul till morsan som fyller år today!
Bye bye!

Påsken är över. Vardag.

Kategori: Sportigt

Påsken är alltid en trevlig tid! EN av mina favorittider faktiskt. Den var trevlig även i år. Var hemma och åt. Typ. Passade även på att offra en dag till en av mina två återstående så kallade "syndardagar" i min och Helens slutavräkasocker-deal. Jag vräkte i mig den dagen. Allt. Godis. Till frulle. Fika, kakor, cheese cake. Plus all mat då. Farmor var i gasen som vanligt då det vankas högtider. Allt som har med mat att göra gör henne lite i gasen.

Jag har faktiskt tränat också. Så att lite har jag ändå gjort mig förtjänt av. Ekerö-orientering med Annie och Helena på påskafton, cykling in till Stockholm på påskdagen och så tävling ute på Lidingö på påskdagen.
Föresten babblade jag med Vickan i fredags. Vilken tjej. Har jag tur får jag babbla lite till på fredg igen. Hoppas hoppas!
Ja. Typ så. Nu är jag tillbaka och ska försöka komma på lite bra grejjer till Fårö. Får verkligen se hur det blir. Blir nog i alla fall en upplevelse utöver det vanliga!
Avslutar med en bild på världens bästa grannar som kom och önskade oss en glad påsk. Då blir man verkligen glad!

Skärtorsdag

Kategori: Allmänt

Inte är jag ute och påskar inte (heter det så? Lussar heter det ju på Lucia, men vad heter det på påsken?) Inte håller jag på och påskpyntar eller fiffar med några gula fjädrar som gör en sådär glad inombords. Nej, jag ligger här i min lilla smala säng och väntar på att tiden ska gå. Egentligen är det sånna här dagar jag skulle vilja ila hem till Fagerängsvägen och liksom ta vara på helgen och familjen och huset så mycket jag bara orkar. Men jag har banne mig ingen större lust idag. Jag har istället gått lite på stan och inhandlat två grejer till mamma som hon ska få när hon fyller år (egentligen är det jag som vill sätta upp det i köket därhemma. Hon gillar det nog egentligen inte, men hon måste ju ändå låtsas, eftersom det är hennes födelsedagspresent. Och det blir man glad för. Smart drag av mig). Sen har jag varit ute och sprungit. Och ätit lite sill. Och lite frukt-och nötbröd som jag slängde ihop i tisdags. Och tvättat en tvätt och lyckats åstakomma en sån där lapp som David Batra skrivit två böcker om:

"Din tvätt ligger i 8:an, mittemot. Jag hade bokat. Därför."

Oh my goood.Jjag kände mig som en riktig bov, när jag stod utanför och kollade så att ingen annan var inne i tvättstugan när jag gick för att hämta den tillslut tvättade tvätten. Sen var det nog den snabbaste urplockningen ur maskinen i mannaminne, innan jag for ut med en rask takt och oskyldigt gick över gården in till min port.

I alla fall. Jag har liksom gjort allt jag borde. Ändå har jag ingen lust. Vet inte vad det är. Föresten har jag munsår. Så jävla mycket munsår. Allmänt seg och trött. Helt enkelt inte på topp.

En grej som dock glädjer mig är att min lilla, lilla, pytte-gulle-syster har tagit körkort idag! Så himla bra tjej!

Jaa. det skulle vara för det då. Får se om jag åker ikväll eller inte. Har en massa strykning som farmor skulle kunna få sysselsätta sig med. Vad är det för jäkla utnyttjning kanske ni tycker. Men jag gör det mest för att vara snäll.. Så är det med det.

Tjarå!

Music

Kategori: Musikaliskt

Vilken helg! Dragspel. Kulturskolan (tidigare kommunala musikskolan) firar jubileum. Jag var med och firade. Idag har jag sprungit runt i konserthuset hela dagen. Igår rep hela dagen. Bästa Accordion Crew. Röda läppar och naglar. Blommmor i håret och adrenalin som heter duga. Stående ovationer. I Stockholms konserthus. Klappklapp, och wawaw! Sån jäkla mersmak, synd bara att jag inte har med mig det hit. Ibland får jag liksom abstinens. Efter mitt fina, fina spel! <3
Vi har ätit sushi och thai-mat. Vi har druckit kaffe och garvat. Varit nervösa, fixat med frillan och lärt oss lite Instagraaam!
Puss