fridadetarjag

Back to reality

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka i Uppsala. Jag tänkte få en liten mjukstart. Känna stan på pulsen, cykla lite på gröna faran samt en gång för alla titta lite mer noggrannt på mitt kommande schema. Jag har innan bara tjuvkikat för att ha ett något sånär hum om exakt när jag börjar. Inget mer. Absolut inget mer. Jag har varit så himla trött på det här med skolan att jag på riktigt flertalet gånger övervägt att skita i det. Dra iväg nånstans med min syster. Till nåt varmt land, långt bort. Bort ifrån press, stress och prestation.
 
Men jag har ju inga pengar. Och drömma kan man ju. Om en massa saker. Därför känns det inte riktigt lika kul när jag tillslut igår kväll öppnade litteraturlistan och insåg att en alldeles för stor del av mina ihoptjänade sommarjobbspengar kommer att gå till just det. Studentlitteratur. Hur kul lät det på en skala...

Jag fick i alla fall den mjukstart jag behövde igår när jag och Sofia hookade upp efter en hel sommars flängande på olika ställen. Det var hur mysigt som helst och vi pysslade och vek. Vek och vek och vek. Nu har jag en farm av pappersfåglar hemma. Det blev faktiskt fint!
 
Jag fick i alla fall lite pepp och jag sitter just nu på bibblan och har insett att man kan läsa många av böckerna på internet. Jag jublade och tackade och näst intill kramade om bibliotikarien när hon berättade det. Jag glömde för ett ögonblick bort att man ska vara tyst på ett bibliotek. I alla fall. Där tjänade jag ca 1000 kronor till nåt roligare. Dessutom ringde det en snubbe från Göteborg och vill köpa några av mina gamla böcker som jag la ut på Blocket igår. Då jublade jag lite till. Och nu är jag ganska glad. Och ganska pepp.
 
Jag har ingen bra bild här just nu, men jag hittade en sånhär klatchig bild som gör mig lite glad och peppad och jag ska fan back 2 school och kicka aaaas! SOm på lågstadiet då jag var bäst i klassen! haha!
 
 
 

SM

Kategori: Sportigt

Så har jag sprungit ännu ett svenskt mästerskap i orientering. Denna gång i sprintdistans. Men framförallt har jag varit ledare. Eller framförallt chaufför. Det har faktiskt varit roligt! Det har gått bra för mina klubbkompisar och det har gått helt ok för mig. Kunde faktiskt inte förvänta mig mer av den minimala träning jag praktiserat i sommar. Men jag är i alla fall glad att jag åkte med. Fick smaka på lite känsla, röra på mig lite och käka fältlunch/middag/nattmat.

Nu är vi hemma igen och vi har ätit söndagsmiddag. Jag fick ett otroligt sug efter marängtårta, så jag svängde ihop en liten, med madel i smeten för att få den sådär extra krispig och god. Efter det har jag dessutom käkat en halv påse chips. Plus att Olle höll chauffören, dvs mig, vaken hela bilresan hem genom att kasta in diverse godsaker i min mun. Så jag måste helt enkelt träna ganska bra imorgon om jag nångåg inom en snar framtid vill bli den där vältränade Frida med magrutorna. Men jag är faktiskt taggad. Imorgon ska jag köpa stavspetsar så jag kan åka rullskidor! wohooo!

Puss

Uppdate

Kategori: Musikaliskt

Japp. Då var det dags igen. För ett sånt här blogginlägg. Jag tar det som det är. Jag har inte mer till till sånt här bloggande. Eller jag tar mig inte tid. Idag sov jag till 12.33. 12.33. Jag kan inte minnas när jag senast, eller om jag någonsin har sovit så långt inpå dagen. Men jag antar att det är precis vad jag behöver. Efter en hel sommars flängande ska jag äntligen få vara hemma och bara sova. Tvätta, städa lite, musicera, påta i rabatten. Och så blogga då. 
 
Jag antar att jag har för mycket för mig. Ändå hinner jag inte med allt jag vill. Den senaste tiden har dock varit lite annorlunda än någon tid innan. Jag är glad för det. Jag har varit med och pratat i radio. Jag har hängt med mina tre, respektive sex år yngre bandmedlemmar. Och vi har skrattat. Fy fan vad vi har skrattat. Så himla kul att dela sån äkta glädje. Vi kom tvåa i SM för gatumusikanter i Mariefred och jag har sällan blivit så boostad. Suttit och supit in kommentarer från facebook och räknat likes från fantastiskt sköna människor som förstår oss. 
 
Så om du nu av någon anledning skulle läsa det här, ber jag dig om en sak: dela med dig av din kärlek och gilla Burke & Accordion For Frie på facebook. Vi kommer bli stora en dag!