fridadetarjag

Ska det vara så jävla svårt?

Kategori: Allmänt

Jag bara undrar? Ska det vara så jävla svårt att skriva 4-5 sidor om den feminisktisa geografin som vetenskapsteori? Ja, tydligen. Extra svårt när man är febrig och så stressad att det kliar överallt. Låser sig i hjärnan på nåt vis. Har exakt 26 timmar på mig. Bäst att jag fortsätter nu så jag hinner!

Och festen fortsätter

Kategori: Allmänt

Eller ja. Jag har ju ändå varit tvungen att plugga idag. Det känns i alla fall som att jag kommer framåt, men är kanske ute och cyklar en aning. Men jag har ju helgen på mig. Så nog om det. För det här är ingen tråkblogg.
 
Det är en kulblogg! Och jag kan berätta om en kul sak som hände nu på tåget på vägen hem från Stockholm (Annie har varit här idag och lämnat mitt älskade dragspel, vi käkade laxlasange och gick lite på stan, sjöng högt som satan i bilen på vägen hem så att bilarna bredvid i bilkön gjorde tummen upp. Jag dog lite, men sjöng vidare. Åkte till GIH och hälsade på mina älskade vänner, fyllde på lite energi i typ 20 min, powerwalkade till Gärdet och Haglöfsrean, men eftersom att jag är alldeles för stor för woman models fick jag åka tillbaka till Uppsala utan någonting nytt, kanske lika bra det. Nu blev det här en av de längsta parenteserna så nu åter till det roliga). 
 
Alltid när man närmar sig Uppsala ropar konduktören ut nåt klatchigt som "Vi som har jobbat ombord idag tackar för att ni reser med oss och hoppas att ni vill resa med oss igen."
 
Typ så. Inget mer. Men idag. En överraskning:
 
"Och idag har vi ett personligt meddelande till Sanna Haraldsson, Sanna Haraldsson"
 
En manlig röst över:
 
"Hej Sanna, jag tänkte bara fråga dig, en sånhär grå torsdag, om du vill gifta dig med mig?"
 
Jag ba: wohhooo. Typ. Eller. Nej, det gjorde jag inte. Men jag log lite och det gjorde resten av min vagn med. Jag tittade mig runt lite för att se om jag såg någon överlycklig Sanna Haraldsson, men hon måste ha befunnit sig i någon annan vagn, för det var bara leenden. Inga tårar, inget skrik, ingen som svimmade, ingen som hoppade. Jag tycker i alla fall att det var en liten rolig historia som gjorde mig lite gladare. Och som säkerligen gjorde Sanna Haraldsson lite gladare! 
 
<3

I did it!

Kategori: Allmänt

Jag säger bara: FY. FAN. VAD. SKÖNT. Jag har stått inför min filosofgrupp och kikkat ass och pratat i femton minuter på engelska om hur Chicago blev en sk. Gateway City och kopplat det till Marx dialektala och strukturalistiska aproaches i förhållande till tid, rum och plats... Japp! Det har jag! Det som gjort att jag brutit ihop ca: en gång per dag de senaste två veckorna är över. Jag har firat med att anmäla mig till en ny kurs som jag Vickan och Linn ska läsa på distans nästa termin, samt ätit en god fuckin´ pasta med pesto. Kalaset fortsätter strax med Linn som kommer hit och ska kolla på bonde söker fru. Detta håller jag tyst om inför filosoferna i min klass, men de får istället jättegärna får roa sig med att läsa klassiker av Nitche, Kant och Marx (som de äntligen beställt från adlibris och ska läsa så fort de får tillfälle). I morgon ska jag skriva en sju sidor lång recension om en  bok, och sen har jag ytterligare en hemtenta och inlämningsuppgift på det. Men det är nästa vecka och inte på engelska. Ja. det var bara det!
 
 
ps. Bonus= i morgon kommer Annie och vi ska äta lunch och sen ska jag på Haglöfsrea och jag är frisk så jag kanske kan träna och på fredag ska jag jobba lite och sen kanske jag och Linn ska på loppis i helgen. Japp.

Pluggmys med te och filt.

Kategori: Allmänt

Jag känner mig som en högstadieelev. Jag fattar inte, jag är puckad och jag orkaaar inteee. Ja ungefär såhär:
 
Jag har provat allt. Utom att duscha i handfatet. Såhär såg det ut igår när jag skulle göra det lite mysigt i soffan med en liten filt, lite te och bara... Studerade. Det gick sådär. Kanske ska prova handfatet ändå. 
 

Inspirerad

Kategori: Piffigt

Ja. Jag är så jävla inspirerad. Nej. Inte till att plugga. Idag var ju den där dagen då jag skulle ta mitt beslut. Känns inte jätteroligt att jag ska spendera ytterligare tre månader här i Uppsala med att läsa saker jag tycker är helt ointressant, som jag får dåligt självförtroende av och som jag tycker är på tok för komplicerat för min smak. Men nu har jag kommit på. När jag är klar kommer jag vara så jävla nöjd! Fy fan vad jag är bra om jag klarar det här! Jag ska boosta mig själv till höjder jag aldrig förr har varit i närheten av och jag ska som belöning få flytta till en egen lägenhet. På Östermalm. Japp. Ni hörde rätt. Det kanske låter lite mer exklusivt än vad det är, men jag är så himla glad för det. Igår satte jag mig till och med och läste mer än vad jag behövde. Bara för att jag var så glad. Jag ska visa prov på den Forsbergska ge-inte-upp-genen och så ska jag kicka ass i tre månader. Sen är det tillbaka till Stockholm och GIH och till mitt egna!
 
I alla fall var jag och mamma där och tittade lite igår och jag blev så sjukt inspirerad! Kanske inte världens finaste lägenhet. Men det kommer att bli min. I alla fall de nätter som inte Stene F vill sova där! Haha. 
 
Jag har idag suttit och tittat på bloggar och gjort collage. Och trots att det är tre månader kvar är jag i princip klar med ungefär hur jag vill att det ska se ut: 
 
 
 
Och köket:
 
 
 

YOLO

Kategori: Finurligt

Orden. Vill inte mer.
Ett med dig. Kommer de någonsin att falla. Ingen
vet. Ingen 
vet. 
 

Vacker tycker jag. Jag tror att den här tjejen har skrivit detta. 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Hjälp!

Kategori: Allmänt

Hej! Jag ville bara höra av mig till er härliga bloggvänner (för jag har ju så himla många). Tänkte bara säga att jag är skräckslagen. Har definitivt inte tid att sitta och fjanta mig. Ungefär såhär känner jag mig inför min kommande universitetstermin. Det har inte ens gått en dag. Jag ger det en vecka. Har jag inte lugnat mig då skiter jag i det.

Hej då.

En liten svampskog

Kategori: Allmänt

Jag sket i DM. Det var tydligen jävligt lerigt och jag var inte på humör. Så jag gick ut och sprang i min egen takt. Och tog ett kort. 
 


 

Lugnet före stormen

Kategori: Glatt

Som sagt börjar snart dödsplugget igen. Men jag har försökt att koppla bort och ladda batterierna så gott jag kunnat. Och än är det väl inte slut på laddandet.
 
I fredags hade jag en av de bästa uppladdningarna man kan ha. Linn har ju kommit till stan och vi hade sälle till Stockholm för att möta upp vår bästis Vickan och dansa Afro! Eller vi skulle spela trummor! Så jäkla kul! Och så min grej! Ja. Alltså. Jag är inte ironisk. Faktiskt inte. Jag älskar sånt där. Och jag blev inte besviken. Lite fnissig nervositet och väntan på instruktör. Och så kommer han in. I bar överkropp. Svettig och anfådd. Men inte på ett äckligt sätt. Verkligen inte äcklig... 
 
"Förlåt att jag är lithe sen, men ni whet, jag maste aouckså djobba, hoppas ni förstauwr!"
 
Jajjamen, Absolut. inga problem!
 
"Vi måsthe warma upp. Och sen, vi kan trumma!"
 
Sen var vi igång. Skaka rumpa, snurrisnurr. Oh, Ah, praapraapraa, prepreprepre, padam, padam, padam. padadadadadaa. trummitrummitrumm. Alltså. Jag blev alldeles till mig. Generad. Kunde inte sluta titta på hans bara, svettiga och svarta överkropp. Jag fullkomligt dog.
 
Efter 90 minuters trummande och hoppande var jag minst lika svettig som instruktören. Fast till skillnad från honom var jag ganska äcklig...
 
Vickan, Linn och jag köpte sedan med oss lite thai-käk och satte oss ovanför stadion där Coldplay spelade dagen till ära. Lite tjuvlyssning, skitsnack, ihopsamlande av Coldplaykonfetti på Jönsonligavis, samt en massa en massa framtidsplaner om såväl Norge som Indien planerades. En helt perfekt eftermiddag och kväll helt enkelt. 
 

 
Gårdagen avverkade jag hemma i Huddinge med städning och rensning och en massa fiff. Allt detta som ett resultat av min mani för inrednings/fiff-bloggar. Men mer om det får bli i ett senare inlägg!
 
Imorgon ska jag nog orientera. Kan inte bestämma mig för om det vore tråkigt eller roligt. Är väl bäst jag bestämmer mig för det senare alternativet...
 
Puss!